Oldal kiválasztása

Az ember életében vannak olyan helyzetek, amikor hirtelen az addigi megtakarításaink a többszöröse kerül a kezei közé. Sokkal kevesebbet foglalkozik ezzel bármilyen szakirodalom, mint amennyit kellene. Igazi játékelméleti kérdés az, hogy mihez kezdjünk a hirtelen ránk szakadt milliókkal? Ebben a cikkben viszont megnézzük, hogy mit ne csinálj!

Tudtad? A brit Vivian Nicholson 1961-ben nyert a lottón. Nyereménye átvételekor fennhangon hirdette, hogy ő bizony az egészet ruhákra fogja költeni. Így is tett. 1965-re egy vasa sem marad. Sok nagyobb szép ruhával jutott koldus botra…

#1 Ne vásárolj tárgyakat

Hihetetlen, de mégis igaz. Az ember alapvető természete a birtoklás. Minél több mindent birtokolunk, annál nagyobbnak és sikeresebbnek érezzük magunkat. Ebből a tudatállapotból következik az a számszerűsíthető tény, miszerint első gondolatunk mindig az önjutalmazás és valamilyen tárgy megvásárlása.

Léteznek ennél rémisztőbb történetek is, mint néhány ártalmatlan ruhadarab beszerzése egy örökségből vagy nyereményből. Gondolj azokra az ismerőseidre, akik személyi kölcsönt vettek fel nagyobb összegben (pl.: 5M forintot). Ilyen mértékű hiteleket valamilyen cél miatt veszünk fel (pl.: autóvásárlás, tartozás kiegyenlítés, lakásfelújítás). Mégis valamiért mindig becsúszik egy több százezres tétel (pl.: tv, wellness, számítógép…stb).

#2 Ne adj kölcsön

Rémtörténetek sokasága kering a neten, amik mindig azokról a helyzetekről tudósítanak, amikor valaki a hirtelen kezébe került pénzösszegből (jó szándékból) elkezdett a környezetének kölcsönöket osztogatni. A környezet pedig legritkább esetben a közeli hozzátartozók. Sokkal inkább jut ilyenkor haveroknak, barátoknak és távoli rokonoknak.

Sajnos nagyon gyakori, hogy a pénzt soha nem fizetik vissza. Sőt, letagadják az emberek (ha nem lett megfelelően lepapírozva). Mindig nézd meg, hogy kinek akarsz kölcsönadni. Ökölszabályként azt javasolnám, hogy a kölcsön összegét sose a „nyereményedből, hitelből” számold ki. Kizárólag olyan összeget adjál kölcsön, amit a rendszeresen jövedelmed mellett is oda tudnál adni!

#3 Ne fektesd be

Azért van abban valami gyermeki őszinteség, ha egy pénzügyi tanácsadással foglalkozó oldalon azt tanácsolja a szerző, hogy ne fektess be. Persze sosem ennyire fekete-fehér a képlet. Viszont általánosságban elmondható, hogy a nagyobb pénzösszeghez általában nagyobb „gatyára” van szükség.

Ha eddig nem fektettél be milliókat, akkor miért pont most tudnád megtenni? Az igazság az, hogy a nagy pénz nagyobb felelősséget jelent és nagyobb pénzügyi tudatosságot feltételez. Máskülönben könnyen elveszted azt. Éppen ezért javaslom, hogy befektetni mindig olyan pénzt fektess be, amit a jövedelmedből ki tudsz gazdálkodni. Ha ennél többet szeretnél (pl.: öröklés miatt), akkor kapkodás helyett képezd magad, járj tanfolyamra, olvass szakértőket. Juss el olyan szintre, hogy felismerd, ha egy „szakértő” be akar téged húzni a csőbe!

Díjmentes hitelügyintézés

Segítek Neked a hitelügyintézésben. Kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitelajánlatot mutatok be Neked, melyek akár 6 hónapig is érvényesek. Nem kell küzdened a bankfiókban! Mindent elintézek helyetted a hitellel kapcsolatban és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adok. Kényelmes, gyors, megbízható.

Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mintha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket tudok biztosítani a számodra(ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Ez a cikk 2019. május 15. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.