Oldal kiválasztása

Tudom, hogy szeretsz a múltban élni, mert akkor minden jobb volt. De a cikk végére egy hatalmas felismerésben lesz reményeim szerint részed és rájössz, hogy a pénzügyi helyzeted egyre jobb. Sőt! Kifejezetten megváltozott és már egy teljesen másik ligában játszol, más gondokkal és célokkal! Kommentbe írd meg a cikk végén, hogy te mikor jöttél rá arra, hogy a pénzügyi helyzeted megváltozott?

 

 

A nap, amikor rájöttem, hogy a pénzügyi helyzeted – pénzügyi helyzetem megváltozott

Mindenki elindul valahonnan az életben és jellemzően megpróbálunk a lehetőségeinkből mégtöbbet kihozni. Emlékszem, hogy az első momentumra, amikor rájöttem, hogy az anyagi helyzetem megváltozott:

 

bementem az első elektronikai üzletbe és megvásároltam hitel nélkül az xbox 360 konzolomat gond nélkül… aztán vettem hozzá azonnal eredeti játékokat…meg mégegy joy-t

 

Ez a felismerés teljesen megváltoztatta az életemet és végre megértettem, hogy a munkának nem csak ára, hanem eredménye is van. Pedig ez alapvetően egy apró lépés, mégis azt gondolom, hogy mindenki életében elérkezik a pont, amikor valamit úgy tud gond nélkül megvásárolni, hogy közben nem kell nézegetnie a számláját.

Ezt a pillanatot azóta sok másik felismerés követte, mint például

  • étteremben nem a jobb (ár), hanem a bal oszlopot nézegetem
  • szeretem a subwayt, viszont nem szeretek egy szendvicsért kiadni 2 000 forintot. Viszont ha megkívánom…
  • mindig is álmodoztam róla az Apple bolt előtt járva, hogy egyszer bevásárolok… aztán pár éve vettem észre, hogy már semmi más nem kell a boltból

Szóval az élet királyának éreztem magam évekig, hiszen egyre több gyerekkori frusztrációmtól szabadultam meg, és a megvalósítás útjára léptem. Aztán egy újabb érzés férkőzött a tudatomba…

 

 

Nem boldogít

Most mond meg, hogy milyen önző az ember. Amikor nincsen semmilye, akkor arról álmodozik, hogy egy napon majd meglesz mindene. Amikor eljön ez a nap, akkor pedig vállat von és kedvtelenül sétálgat tovább. Amikor először sétáltam a bevásárlósoron a márkásabbnál márkásabb boltok előtt azzal a tudattal, hogyha „meglátom-megveszem” és mégsem éreztem semmit, akkor megijedtem.

„Már ez sem boldogít”- gondoltam magamban – ” De akkor mi fog?”

Sokat gondolkoztam a megoldáson és arra jutottam, hogy már azért nem érdekel a vásárlás, mert megtehetem. Egy másik mentális állapotba léptem, ahol már nem az ingóságok birtoklása a cél, hanem valami sokkal több.

Az ember bolfog akar lenni, ezért elkezd másfele kacsintgatni. Felértékelődtek a családi-emberi kapcsolatok, és a legújabb telefon helyett inkább választottam 10-ből 10-szer egy családi nyaralást, ahol élményeket szerzünk egymásnak. Mert rájöttem, hogy a tárgyak elavulnak, de az élmény mindig ott lesznek velem.

Persze új célok kellettek az életben…

 

Ideje nagyban játszani

Ha az ember eljut odáig, hogy az ingóságok helyett a pénzét lakásra akarja költeni vagy egy autóra, akkor rátőr a felismerés, hogy ezidáig azért vásárolta halomra a hülyeségeket és a luxus cuccokat, mert azoknak sokkal könnyebben elérhetőek voltak számára és azonnal mentális drogként kifejtették hatásukat. Ez pedig függőséget alakít ki, amit hatványozottan felerősítenek azok a gyerekkori traumák, amikor állsz a cipőbolt kirakata előtt és annyira vágysz arra a cipőre, de nincsen pénzetek megvenni.

És még egy felismeréssel lettem gazdagabb. Ahelyett, hogy évekig milliókat dobáltam volna ki hülyeségekre, amiknek a fele már meg sincsen, mindig a nagy dolgokra kellett volna koncentrálni. Mivel akkor most legalább 1 lakással több lenne a birtokomban. És ez egy tartós, valódi érték, ami nem a pillanatnak, hanem az életemnek szól.

 

 

Mikor jöttem rá, hogy az anyagi helyzetem megváltozott?

Mindig rájövök, aztán új célokat találva megint. Egyszer pozitív, máskor negatív, pedig nem az anyagi helyzetem, hanem a felfogásom változik. Ez az élet egyik legfontosabb tanulsága számomra. A fejlődésünk során a céljainkat folyamatosan átértékeljük és az ehhez szükséges anyagi helyzetünket teljesen másképpen kezdjük el értékelni.

Szerintem ez a folyamatos változás az oka annak, hogy ugyanolyan kereset mellett vannak emberek, akik szegénynek, míg mások gazdagnak érzik magukat!

Kíváncsi vagyok, hogy te éppen melyik felismerésnél tartasz? Írd meg kommentben…

 

Ha fontos számodra a pénzügyi tudatlanság elleni harc, támogasd a munkám havonta egy kávé árával, egy mozijegy árával vagy egy könyv árával.


Szeretnél a gyermekednek pénzt gyűjteni?

Az adatkezelési tájékoztató itt megtekinthető.

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű. Szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul. Nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.Az esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk.
Ez a cikk 2018. április 23. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.