Oldal kiválasztása

Évek óta foglalkoztat a téma. Mik azok az indikátorok, amiktől valaki pénzügyi értelembe véve is eléri a felnőttkort? És milyen attitűdök miatt marad valaki örökre egy hatalmas gyermek? Úgy érzem, megtaláltam 5 ilyen pontot.

Nézd meg a videót

Az 5 pont a pénzügyi függetlenség felé

Szerintem a pénzügyi függetlenség nem azt jelenti, hogy mindennek meg tudod úszni az árát. Sokkal inkább arról van szó, hogy a rendelkezésedre álló pénzedből felelősségteljes döntéseket tudsz hozni és ezekért a döntésekért mondhatni „megfizetsz”.

#1 A Netflix effektus

Ma még nagyon sokan néznek rám értetlenül, amikor elmesélem, hogy torrentezés és ingyen streamelés helyett előfizettem a Netflixre (és másokra). Mondhatni „miért fizetnék a filmekért, amikor ingyen is megszerezhetem őket”?

Hidd el nekem, hogy a pénzedet nem csak jól kell tudnod befektetned, hanem felelősségteljesen kell tudnod azt felhasználni. Ha valamit szeretnél, akkor azért felelősséget kell vállalnod és megfizetned az árát.

#2 Megértem az ikeázásra

Ha őszinték vagyunk magunkhoz, akkor lehetősé függően sokan mennek végig azon az úton, amiről beszélek. Például jó dolog az Ikea, de sokak számára drága egy Moebelixhez vagy Moemaxhoz képest.

Aztán egyszer eljön a pillanat, amikor észreveszed, hogy az árcetli helyett a minőséget keresed. Végre megértetted, hogy mindig a legolcsóbb dolgokért kell a legtöbbet fizetned. És végső soron a minőség és az árazás között semmiféle ambivalens érzés nem uralkodik el. Soha. Semmilyen körülmények között.

#3 Immáron nem vagyok hirdetőtábla

Elgondolkodtál már azon, hogy valójában miért fontos a pólód sarkában a márkajelzés? Hogy miért jutottunk el odáig, amikor a világmárkák képesek egész felületes márkajelzésű cuccokat prezentálni, amiket te vigyorogva veszel meg?

Az egész ruhaipar a saját hiúságodra és önbizalomhiányodra épít. Abból indulnak ki, hogy a márka lesz a társadalmi rangod jelzése. És te ezt elfogadod. De mi lenne, ha a márka helyett a minőséget keresnéd? Amikor eljönne a pillanat, hogy nem kifele vásárolsz, hanem igazából saját magadnak…

#4 Nem idegesít a „BMW-s hülyegyerek”

A videóban elmesélek egy ütős sztorit, ami nagyon tipikus. Azt gondolom, hogy gyakran azért húzzuk fel magunkat a másikon, mert neki látszólag több pénze van és ez egyfajta kisebbségi érzés generál bennünk. A természetes reakciónk pedig a düh, aminek a manifesztálódása az éppen aktuális piti cselekvés.

Erőteljesen javasolt függetleníteni magadat ezektől az érzésektől. Helyette juss el arra a pontra, amikor már csak röhögni tudsz 1-1 olyan cselekményen, ami valójában nem oszt-nem szoroz az életedben.

#5 Az ötödik pontért nézd meg a videót, mert kicsit kifejtősebb lett…

Exkluzív tartalom

Szeretnél pénzügyileg fejlődni és sokkal tudatosabban élni a mindennapjaidat? Előre lépnél az életben? Az IFL exkluzív tartalom ebben fog neked segíteni. Havonta 4 alkalommal (heti 1) jelenik meg egy végletekig kidolgozott, leegyszerűsített és könnyen fogyaszthatóvá alakított tananyag, amit

a magyar piacra és a te életedre optimalizáltam.

Bőven lesz időd ezeket a tudásokat kipróbálni és a saját életedre projektálni. Ráadásul hamarosan érkeznek olyan exkluzív, személyes anyagok, mint például a saját vagyonépítési stratégiám a következő 10 évre (konkrétumokkal, a saját életemmel).

Nézd meg te is:

https://www.patreon.com/iflblog

Segítség

Szívesen segítek neked közvetíteni a babavárót és/vagy a lakáshiteledet, CSOK-ot. Átbeszéljük a többi igénybe vehető támogatást és akár jelzáloghitel konstrukciókat is nézünk, ha éppen lakásvásárlás előtt állsz. Ez egy komplex szolgáltatás.

szarvas.norbert@iflgroup.hu

Jogi

Ez a cikk 2019. november 07. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A cikkben szereplő információk nem teljes körűek és nem számítanak pénzügyi tanácsadásnak. A felelősségteljes döntéshez javasolt minden esetben a szolgáltató honlapján tájékozódni!