Oldal kiválasztása

Neked is eleged van már a Postán való sorbanállásból? Bevallom, nekem másfél évtized kevés volt ahhoz, hogy megfejtsem a Posta működésének az elvét, ami a sorbanállás képzésével kapcsolatos. Ezt számolhatja fel a digitalizáció gyermeke, az iCsekk.

Töltsd le az iCsekk alkalmazást!

Apple store-ból vagy Androidra is letölthető az alkalmazás.

iCsekk applikáció IOS Apple iPhone-ra

Miután letöltöttük az alkalmazást, be kell regisztrálnunk a rendszerbe. Ez nagyjából 5 percet vesz igénybe. Regisztráció után az alábbi képernyőkép fogad minket:

iCsekk kezdőoldal az applikációban

Fizessük be a csekket otthonról, gyorsan és kényelmesen

Amiért nekem rendkívül megtetszett az applikáció, az tulajdonképpen a kényelem és gyorsaság szerencsés párosítása. Mert mit csinálunk a legtöbben sárga csekk befizetés jogcímen?

Elmegyünk a postára, sorba állunk, majd elővesszük a hitelkártyát, bankkártyát és fizetünk. Ezt a rituálét miért nem tudjuk elhagyni és mobilról intézni a kártyás fizetésünket?

QR kód a csekken
iCsekk sárga csekk QR kód

Egy ideje megjelentek a QR kódok a sárga csekkeken. Ezt beolvasva a rendszer automatikusan felismeri a címzettet, a fizetendő összeget és gyakorlatilag egy bankkártyás fizetésre kerülünk a célunkhoz.

Maga a díjfizetés bankkártyás vásárlásnak minősül, tehát lényegesen olcsóbb, mintha készpénzt vennénk fel a havi 150 000 forintos keretünkön felül.

Egyszerűen kapunk visszaigazolást a befizetésről

Számomra rendkívül fontos a befizetés igazolás azonnali megszerzése (céges okokból). Ezért féltem egy picit az iCsekk alkalmazástól. Szerencsére csalódnom kellett, ugyanis a főmenüből -» kifizetett számlák almenüben kérhetünk a regisztrált e-mailünkre befizetés igazolást!

iCsekk befizetés igazolás
iCsekk befizetés e-mail igazolás

Időt és pénzt spórolunk vele

Gondolj bele, hogy mennyit spórolhatsz egy évben azzal, hogy mostantól te is digitális csekkfizetővé vállsz (ha már valamiért az átutalás / inkasszó nem játszik).

Havonta egyszer jársz postára és a posta tőled autóval 10 km-re van. Oda-vissza 20 km-t mész, ami egy évben 240 km-t jelent. 7 literes fogyasztással és 380 forintos üzemanyagárral számolva ez 6 384 forintot jelent számodra.

A postán átlagosan 30 percet várakozol, mire sorra jutsz. 12x 30 perc = 360 perc, azaz kereken 6 órát töltesz egy évben várakozással. Ha ezt számszerűsíteni szeretnénk, akkor a munkaerőd értékével kell számolnunk!

Te mennyit keresel egy óra alatt? Tegyük fel, hogy napi 8 órával, havi 22 nappal havi 400 000 forintot viszel haza. Ez azt jelenti, hogy az órabéred 2 272 forint körül alakul.

6 x 2 272 = 13 632 forint, amit megspórolsz az időd értékén, amit eltölthetsz munkával vagy a családdal.

Ez sok? Kevés? A példa alapján 13 632 + 6 384 = 20 016 forint, ami közel egy tank benzinnek felel meg. Képzeld azt, hogy a posta kihagyásával minden évben 1 hónapig ingyen autózhatsz (ha havonta egy tank üzemanyagot mész).


Díjmentes hitelügyintézés

Segítek Neked a hitelügyintézésben. Kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitelajánlatot mutatok be Neked, melyek akár 6 hónapig is érvényesek. Nem kell küzdened a bankfiókban! Mindent elintézek helyetted a hitellel kapcsolatban és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adok. Kényelmes, gyors, megbízható.

Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mintha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket tudok biztosítani a számodra(ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Cikkhez kapcsolódó tartalom

 [ iGeneráció ] Ők voltak itt előbb…

10 pont a sikeres emberek gondolkodásáról

Szükséged van a segítségemre?

Bankfüggetlen hitelközvetítés és CSOK tanácsadás

Nyugdíjcélú megtakarítás tanácsadás

Gyerekmegtakarítás tanácsadás


Ez a cikk 2019. február 27. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.