Oldal kiválasztása

A pénzügyi tanácsadó feladata nem az, hogy jobbá tegye az életedet. A feladat, hogy amit már felépítettél azt ne rontsd el. Nem új utakat kell kijelölnie számodra, hanem azon az úton kell tovább vezetnie téged, amin már elindultál. Nem a döntést hozza meg helyetted, hanem a döntésedben támogat új ötletekkel. Nézzük meg a gyakorlatban, hogy ez mit jelent!

Új lakás vásárlása esetén

Megszületik benned az igény, hogy költözni szeretnél. Végre új lakásba mennél, amihez keresed a lehetőségeket. Arra vagy kíváncsi, hogy mennyi lesz a hitelnek a törlesztőrészlete, milyen feltételekkel kaphatod azt meg. Leülsz egy pénzügyi tanácsadóval és elkezdtek számolgatni.

Megerősít téged abban, hogy a hitelt valóban jó feltételekkel tudod megkapni. Valóban működni fog az ügylet. Felvilágosít az ügymenetről és a beszélgetés végére úgy érzed, hogy minden a helyére került. Bele szeretnél vágni.

Ismerős érzés?

Mégse lesz jobb

Neked az iménti forgatókönyv az elvárásod egy tanácsadóval kapcsolatban. De mit csinál valójában a tanácsadó? Miért van rá szükséged a banki hitel összehasonlító kalkulátorok fénykorában?

Egy valóban jó pénzügyi tanácsadó nagyjából 5 perc alatt felméri magában, hogy te megkapod-e a hitelt (90%-os bizonyossággal) vagy sem. A beszélgetés hátralevő részében arról kell megbizonyosodnia, hogy a hitel felvétele és az esetleges költözés az életetekre milyen kihatással lesz.

Éppen ezért tovább merészkedik, mint a hitel paraméterei és elkezdi sorolni

  • a vásárlással kapcsolatos, ámbár hitelt nem érintő költségeket (ügyvédi díjak, földhivatali díjak, illeték)
  • a műszaki átadás-átvétellel kapcsolatos felmerülő problémákat
  • a lakás átadásának csúszásával járó extra költségeket
  • berendezési és költözési költségeket
  • a vásárlással járó lelki vetületet (pl.: stressz, párkapcsolat próbája…)
  • a hitelügylet átfutási idejének esetleges csúszását
  • …stb
Nem csak szép, nem csak jó

Tehát minden olyan dolgot elmondanak neked, átbeszélnek veled, amire nem is gondoltál. Persze a legkönnyebb az lenne, ha ellenkezés nélkül bólintana a tanácsadó és már intéznétek a hiteligénylést. Lehet, hogy először felesleges kekeckedésnek érzed ezeket a dolgokat, de a végén hálás leszel azért, amit itt kaptál.

Az ügyfélnek az a dolga, hogy jobb életről álmodozzon. A tanácsadó dolga visszarántani a valóságba és a kényes kérdéseket megfogalmazni. A kettő együtt fogja eldönteni, hogy érdemes-e belevágni az ügyletbe vagy sem?

Aki csak a számokkal operál, az nem tanácsadó

Az nem tanácsadó, hanem ügyintéző. Márpedig rengeteg független ügyintézőt ismerek, akik hozzák a kockás füzetet és mindig csak a kérdéseidre adnak pontos választ. De sosem vetnek fel újabb kérdéseket. Sosem kockáztatják meg, hogy esetleg meggondold magad olyan dolog miatt, ami még meg sem fogalmazódott meg benned.

A világunkat számokkal próbáljuk meg leírni és hajlamosak vagyunk a lakásvásárlást is ezen kockás papíron keresztül értelmezni. Pedig mit érnek a gyönyörű számok, ha a végén anya és apa elválik amiatt a stressz miatt, amit egy ház építése során éltek át felkészületlenül?

Azt mondtam, nem lesz jobb életed!

A címben ezt a kegyetlen mondatot írtam le. Már ezzel az egy mondattal is rá akarlak döbbenteni arra, hogy egyetlen lépés önmagában nem teszi jobbá az életedet. Attól, mert erre vágysz még nem vagy képes érte tenni. Mert a jobb élet nem egy lépésből áll, hanem lépések sorozatából.

Mint ahogyan a lakásvásárlást sem szűkíthetjük le pusztán a lakás megvásárlására, amikor olyan mellékes folyamatok lendülnek mozgásba, amikor szintén hatással lehetnek az életünkre!

Nézd meg mennyibe kerül beköltözni egy új lakásba!

Díjmentes hitelügyintézés Budapesten és környékén

Segítek Neked a hitelügyintézésben. Kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitelajánlatot mutatok be Neked, melyek akár 6 hónapig is érvényesek. Nem kell küzdened a bankfiókban! Mindent elintézek helyetted a hitellel kapcsolatban és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adok. Kényelmes, gyors, megbízható.

Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mintha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket tudok biztosítani a számodra(ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Ez a cikk 2019. május 28. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.