Oldal kiválasztása

A mesterséges intelligencia óhatatlanul is betőrt az életünkbe. Gyakorlatilag ma már előfordulhat olyan online ügyfélszolgálati kommunikáció, amikor észre sem veszed, hogy egy előre programozott válaszokból dolgozó robottal beszéled meg a problémáidat. A [bot] technológia pedig fejlődik és új területeket hódít meg. Kifejezetten izgalmas kérdés, hogy milyen hatása van a [bot]-nak és az automatizált rendszereknek az ingatlanértékesítésre… Propero ingatlan

 

Mi az a [bot]?

A chatbot egy olyan technikai megoldás, ami egyfajta automatizált ügyfélszolgálati rendszert jelent. Ilyen módon minden üzlet legdrágábbik eleme, az élő munkaerő kivehető a képletből, hiszen a tipikusan előforduló ügyfélproblémákra-ügyfélkérdésekre-ügyfélmegkeresésekre előre be lehet programozni a chatbotot, aki aztán „készségesen” és azonnal megválaszolja számunkra a kérdéseinket.

Ezzel a módszerrel alapvetően felgyorsítható a kommunikáció, hiszen minden ügyféllel a rendszer várakozás nélkül, azonnal „tud foglalkozni”, míg a tipikus kérdéseket (esetek 90%-a) hatákonyan meg tudja majd számunkra válaszolni. Az egyedi választ igénylő ügyfélmegkereséseket pedig a rendszer automatikus összeköti a válaszolni képes élő emberrel, aki így valóban azokkal tud majd foglalkozni, akiknek egyedi meglátásaik vannak.

 

 

Mi az a Propero ingatlan?

Magyarországon egy innovatív cég, a Propero ingatlan úgy döntött, hogy megreformálják az ingatlanközvetítési piacot és bevezetik az automatizált [bot] rendszert, aminek köszönhetően az alábbi vállalásokat tudják az ügyfeleiknek megtenni:

 • a legolcsóbb közvetítési díjjal dolgoznak a piacon (1%)
 • egyedülálló módon 45 napra vállalja az ingatlanok értékesítését
 • 0-24 órás automatizált ügyfélszolgáltatot üzemeltetnek a mesterséges intelligencia segítségével
 • hatékony ügyfél-, és ingatlan előszűrő rendszerükkel gyorsítják a folyamatot
 • az emberi (ingatlanközvetítő) hibázási faktort kivették a képletből
 • költséghatékonyság mellett az ügyfeleik számára a legnagyobb portálokon hírdetik meg az ingatlanokat
 • közvetlenül az eladóval kötik össze az érdeklődőt, tehát nem rejtik el az ügyfelet és játszanak kéretlen harmadik felet az ügyletben

 

A csevegőbot egy olyan interaktív ügynök, vagy mesterséges beszélgetést folytató számítógépes program, amely hangos vagy szöveges módszerekkel beszélgetést végez a nevünkben. Javítja az ügyfelekkel való kommunikáció minőségét, növeli a marketingstratégia hatékonyságát. – mondja Kiss Zoltán, alapító

Felboríthatja a megszokott ingatlanpiaci állóvizet?

Nagyon érdekes kérdést vet fel a mesterséges intelligencia megjelenése az ingatlanpiaci környezetben. Az biztos, hogy a gyakran tolakodó ingatlanközvetítőket sokan nem szeretik. Hiszen onnantól kezdve, hogy a magas, akár 3-5%-os jutalékért cserébe megkeresték nekünk a vevőt (akit nem mindig szűrnek elő megfelelően), rátelepednek az ügymenetre, – reszketve saját maguk kikerülésétől -gyakorlatilag hátráltatják a folyékony ügyemenetet azáltal, hogy információs gátként, mindennek rajtuk keresztül kell áthaladnia.

 

Kikerülhető az emberi tényező? Nagyon érdekes kérdés, hogy alapvetően a mesterséges intelligencia milyen mértékben képes kiváltani a személyes jelenlétét egy szakembernek, aki végig tudja vezetni az ügyfelet „kézenfogva” a teljes ügymeneten. Egyáltalán meg kell e kerülnünk az élőtőkét ilyen esetben, amikor az ingatlanközvetítő személye „is sokat nyomhat a latba”?

 

A [bot] technológiát felhasználó Propero ingatlan ígérete pontosan az,amire az ügyfelek laboratóriumi körülmények között vágynak:

 • alacsony közvetítői díj
 • gyors ügymenet
 • hatékony információáramlás
 • megfelelő előszűrés
 • minimális emberi jelenlét
 • nincsen tukmálás
 • eladó-vevő direkt kontaktálása

Más kérdés, hogy a valóság sokkal árnyaltabb és bizony sokaknak lehet valós igénye a fizikai közvetítő jelenléte. Azonban vélhetően nem ők lesznek ennek a technológiának a célpiaca. Viszont azok a vevők és eladók, akik nyitottak erre az „ígéretre”, minden bizonnyal kényelmesebben érezhetik magukat az ügymenet folyamán, mint egy drága ügynök megfizetésével.

 

A Propero.hu szakértő csapata a megadott adatok alapján gondosan elkészíti otthona hirdetését, saját költségén megjeleníti és kiemeli az ismertebb hirdetési csatornákon, valamint kiajánlja a már adatbázisban rögzített potenciális vevőknek. Mesterséges Intelligenciával rendelkező csevegőbotunk irányzott kérdéseket tesz fel kereső ügyfeleinknek, mellyel megtudjuk milyen ingatlant keresnek. Amennyiben minden megfelel, Önnek nincs más dolga, mint megbeszélni a mindkét félnek megfelelő időpontot és megmutatni otthonát, mellyel  egy 20 Millió forintos ingatlan eladásánál a Propero ingatlan csapatával akár 800.000 forintot is spórolhat az ingatlanközvetítő irodákkal szemben.- írja a szolgáltatásról az oldal

 

Minden a költségen múlik!

Kétségkívül egy ingatlaneladás sorána. rendkívül árérzékeny magyar piac számára a közvetítői díj mértéke determinálja magát a folyamatot. Ebből a szempontból kifejezetten érdekes lehet a mesterséges intelligencián alapuló technológia, amivel többek között kiváltják (és megspórolják ezeknek az élőtőkéjét) a

 • ingatlanközvetítőt
 • ügyfélszolgálatost

 

Propero ingatlan költségei

 

2017-ben az átlagos ingatlanár eladások esetében 38 000 000 forint volt. Egy ilyen értékű ügylet esetében már a piaci 4%-os átlagosnak tekinthető közvetítői díj 1,5M forintos kifizetendő jutalékot jelent a megbízó számára. Ez egy rendkívül jelentős tétel, aminek a mértékét a közvetítőcég haszna, a marketingköltségek, az iroda fenntartása, az ingatlanközvetítő jutaléka és az ügyfélszolgálat fenntartása teszi ki. Ezen a költségen próbál spórolni a chatbot technológia ebbena felhasználási módban. Ehhez képest a Propero ingatlan redukálta ezeket a költségeket és ajánlatával ebben az esetben 1 140 000 forintot tudott az eladó megspórolni.

 

Ha hasznos volt számodra a cikk, akkor támogasd a blogot egy kávé árával!: Tetszett a cikk


Szeretnél nyugdíjadra félretenni? Segítek megtalálni a legjobb lehetőséget!

Az adatkezelési tájékoztató itt megtekinthető.

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű. Szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul. Nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.Az esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk.
Ez a cikk 2018. március 26. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.