Oldal kiválasztása

Az év bármelyik szakaszában jöhet egy olyan váratlan fordulat, amikor szükségünk lenne pénzre, de kevés tartalékkal rendelkezünk. A nyár többnyire a pihenés évszaka, de ha tényleg lazítani és pihenni szeretnénk, akkor a zsebünkbe kell nyúlnunk.

Amikor nincs félretett pénzünk rögtön az első gondolatunk a hitel, amit gyorsan szeretnénk elintézni. A pénzintézetek versengenek értünk, a legkülönfélébb ajánlatokkal találhatjuk szemben magunkat, amelyek kifejezetten a nyaralási szezonra lettek kitalálva.

Bennünket is bombáznak a bankok, pontosabban az e-mail fiókunkat. Ezeket vesézzük most ki, valamint segítünk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a hitel felvétele előtt.

 

Provident a heti kölcsönök szakértője

A Provident egy heti kölcsönnel szeretne segítséget nyújtani, amelynek keretein belül az ügyfél 30 000 és 440 000 Ft közötti kölcsönt kaphat. Hogy mit érdemes tudni erről az ajánlatról? 200 000 Ft összeg esetén, ha 110 hetes futamidőt választunk a THM 24,9%.  Az éves ügyleti kamat 22,28% (amely rögzített hitelkamat).

A kölcsön teljes díja ebben az esetben 51 100 Ft; így a teljes visszafizetendő összeg 251 100 Ft. Háromféle futamidő közül választhatunk: 57, 72, vagy 110 héten át. Természetesen mindhárom esetben változnak a fent leírt adatok.

Azt viszont mindenképpen tudni kell, hogy a Provident nem csak hazánkban, más országokban is az élbankok egyike, így teljes mértékben megbízható. Mielőtt bármilyen döntést is hoznánk, lehetőségünk van segítséget kérni tőlük, ahol részletesen elmagyaráznak mindent, így nem érhet meglepetés a törlesztés felénél.

Amennyiben mégsem tudjuk megfelelően törleszteni a kötelező részünket, akkor annak természetesen jelentős következményei is lehetnek. Amennyiben egy keveset is késünk a fizetéssel, rögtön késedelmi díjat kell fizetnünk, amit a kölcsönszerződésben mindig pontosan meghatároznak. Ezért nagyon fontos, hogy előre gondolkodjunk és ésszerűen nyúljunk a kölcsönfelvétel lehetőséghez.

Az alábbi képen látható az részletesen, amit fent is leírtunk:

provident gyorskölcsön

 

 

Cofidis hitel videó azonosítással

Egyáltalán nem kell meglepődnünk, hogy a Provident mellett a Cofidis is megragadja a lehetőséget, és egy olyan ajánlattal rukkol elő, ami nyáron kecsegtető lehet többek számára is. Ebben az ajánlatban 500 000 Ft készpénzt adnak minden ügyfélnek, és ami igazán extra ebben az egészben, hogy akár 24 óra alatt hozzájuthatunk, méghozzá videós azonosítással. Nem kell tartanunk extra díjaktól, az addig visszafizetett tőkerész pedig ingyenesen bármikor újra felvehető.

Valószínűleg sokak számára egyre inkább kecsegtető az ajánlat. Abban az esetben, ha élünk ezzel a lehetőséggel, akkor 22,78%-os THM-el és hitelkamattal kell számolnunk. A Provident ajánlatával szemben itt a hitelkamat változó, nem rögzített. A törlesztés havonta 16 067 Ft 46 hónapos futamidő esetén. A kölcsön teljes díja 222 993 Ft, ezért a teljes visszafizetendő összeg 722 993 Ft.

A Cofidis magyarországi weboldalán lehetőségünk van élő csevegésre is, ahol információkhoz juthatunk a kölcsönnel kapcsolatban. Ezért ha az ajánlatuk felkeltette az érdeklődésed, mindenképp érdemes tőlük is érdeklődnöd, hogy biztosan a birtokodban lehessen minden szükséges információ.

Az alábbi képen láthatjuk a lényeges információkat a kölcsönnel kapcsolatban:

 

cofidis hitelajánlatokkal

 

CETELEM csökkentette THM-jét

Itt már mertek merészebbet álmodni és igyekeznek tényleg a legnagyobb igényeknek is eleget tenni. Kölcsönt ajánlanak akár 9 900 000 Ft-ig, folyósítási díj nélkül, akár 8,90%-os rögzített hitelkamattal. Ha például szükségünk van azonnal 3 000 000 Ft-ra, és a Cetelem bankhoz fordulunk, akkor 60 hónapos futamidő esetén 9,27%-os THM-re kell számítanunk. Az éves kamat fix, ahogy azt már korábban írtuk (8,90%). Havonta 62 129 Ft-ot kell fizetnünk törlesztésképp.

A kölcsön teljes díja 727 740 Ft, így 3 727 740 Ft lesz a teljes visszafizetendő összeg. Amennyiben ilyen nagy kölcsönben gondolkodunk, valóban érdemes átgondolni, hogy mennyire biztos a pénzügyi forrásunk. Azt mindenképp fontos megemlíteni, hogy ez az ajánlat 2018.09.06-ig érvényes.

A beillesztett képen a Cetelem által leírt információk láthatóak:

 

Cetelem hitelajánlatokkal

 

SBERBANK fair hitel ajánlata

Az előző ajánlatokhoz hasonlóan itt is egy nyári ajánlatról van szó, 2018 szeptember 30-ig érvényes. A Fair Expressz Személyi kölcsönhöz már hozzájuthatunk, ha a jövedelmünk eléri a nettó 68 000 Ft-ot. Ígéretük alapján 48 óra leforgása alatt készhez kaphatjuk a kért összeget.

Akár már 6,95%-os fix kamattól igénybe vehetjük és a pénzt szabadon felhasználhatjuk. 1-től 5 évig terjedő futamidő közül választhatunk, 300 000 és 1 000 000 Ft közötti összeget igényelhetünk.

Vegyünk egy egyszerű példát, akárcsak a Cofidisnél, itt is 500 000 Ft kölcsönt veszünk fel. Ebben az esetben a hitelkamat 6,95% (ami rögzített), a hitel teljes díja 62 457 Ft, ami azt jelenti, hogy a visszafizetendő összeg 562 457 Ft. Abban az esetben igazak ezek az adatok, ha 36 hónap (3 év) futamidőt igényelünk.

A THM 7,97 % és a havi törlesztőrészlet 15 453 Ft. Érdemes figyelembe venni, hogy a Fair Expressz Plusz Személyi kölcsönt kizárólag magánszemélyek vehetik fel szabad felhasználás céljából.

A szokásos kép, 500 000 Ft-os kölcsönnel lett számolva:

 

sberbank hitelajánlatokkal

 

CIB Bank segít az előrelépésben

A SBERBANK ajánlatához hasonlóan itt is szabad felhasználású az igényelt összeg, akár idegen banki hitelkiváltásra is. A CIB Előrelépő Személyi Kölcsönt már ingatlanfedezet nélkül igényelhetjük. Előnyös, hogy akár 10 perc alatt megszülethet az előbírálat a telefon segítségével.

A futamidőt kedvünk szerint választhatjuk 12-96 hónap között. 300 000 és 10 000 000 Ft közötti összegeket igényelhetünk. Amennyiben 1,5 millió forint értékű kölcsönt veszünk fel, 84 hónapos futamidővel a havi törlesztőrészlet 25 796 Ft, és a teljes visszafizetendő összeg 2 166 864 Ft. A kamat 10,99%, illetve a THM 11,73%! Ezek az eredmények havi jóváírás vállalásával lettek számolva.

Érdekesség, hogy az Előrelépő Személyi Kölcsön az év lakossági hitelterméke kategóriában első helyezést ért el a 2017-ben megrendezett Mastercard – év bankja seregszemlén.

 

CIB hitelajánlatokkal

 

 

OTP Bank hitele 1% kedvezménnyel

Természetesen ezen a listán az OTP is szerepel, akik szintén nem akartak kimaradni a nyári hiteldömpingből. Most akár 1% kedvezményt is kaphatunk online hitel igénylés esetén, amellyel akár 49.260 Ft-ot is spórolhatunk.

6 100 000 Ft feletti igényelt hitelnél, 7,99%-os kamattal kell számolnunk. Amennyiben például 2 000 000 forintot szeretnénk, 84 hónapos futamidővel, abban az esetben a havi törlesztőrészlet 42 024 forint lenne, illetve a THM 19,5%! A szabad felhasználású személyi kölcsönt rögzített, akciós törlesztőrészlettel kaphatjuk készhez. Az alábbi számítás az online kedvezménnyel lett számolva.

Hogyan érvényesíthetjük az online kedvezményt? Visszahívást kell kérnünk az OTP Bank weboldalán, ahol meg kell adnunk az e-mail címünket, amelyre elküldik az online kuponkódot. Ezt követően hívni fognak a részletekkel és azonnal foglalhatunk időpontot is az ügyintézéshez. Végezetül a papírmentes szerződéskötéskor be kell mutatnunk a kuponkódot, és alá kell írnunk elektronikus aláírással.

 

OTP hitelajánlatokkal

 

Mit érdemes figyelembe venni?

Íme néhány megfontolandó tanács a  hitelmindenkinek.hu-től ami abban segít, hogy a hitelfelvétel előtt mit gondoljunk át nagyon alaposan.

Mindenekelőtt szinte kötelező készíteni egy családi költségvetést. Ennek számolásakor figyelembe kell vennünk a havi kiadásokat, amelyek nem elhanyagolhatóak.

Ki kell számítanunk azt is, hogy mekkora az az összeg, amit egészen biztosan törlesztésre tudunk majd fordítani minden hónapban anélkül, hogy a család nélkülözne és a váratlan helyzetekre is legyen keret.

Nagyon fontos, hogy bármennyire is sürgős a pénz, nem szabad elhamarkodottan dönteni. Amennyiben meggondolatlanul írunk alá egy szerződést az hatalmas gondokat okozhat akár már a közeljövőben is.

Érdemes mindig türelmesnek és megfontoltnak maradni. Akár több banktól is információkat kérni és alaposan átgondolni és utánaszámolni. Több ajánlat is kecsegtetőnek tűnhet, azonban nem szabad elkapkodni.

 

Nem szabad csak a reklámokat nézve dönteni!

Kérjünk bővebb információkat a banktól, pénzügyi tanácsadóktól, illetve bárkitől, aki hasznos részletekkel szolgálhat. Kimondottan lényeges, hogy mindig a hitelcélnak megfelelő hitelt válasszunk!

Érdemes lehet egy szakértő segítéségét is kérni, hiszen ő pontosan megtudja mondani, hogy melyik a legmegfelelőbb kölcsön a számunkra. Sosem jó, ha feleslegesen dobunk ki pénzt az ablakon!

Az ilyen döntéseknél a türelem az egyik legfontosabb szempont, illetve a tájékozódás. Ésszerűen kell cselekedni és megfontoltan! Ne feledjük, néhány esetben több évre kötelezzük el magunkat, ami hatalmas felelősség!

 

Vendégcikk: a cikk szerzője a hitelmindenkinek.hu csapata

 


Szeretnél megtakarítani vagy hitelt felvenni?


Hasznos cikkek számodra:

 


Adj értéket az értékért cserébe, azaz ismerdd el a blog minőségét havi 1 dollár támogatással!


Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű. Szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul. Nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.Az esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk.
Ez a cikk 2018. augusztus 14. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.