Oldal kiválasztása

Ennyit mondok: Viagogo. Történt ugyanis, hogy a rádióban hallottuk,  a 90 éves Ennio Morricone (tudod, a Bud Spencer filmek ikonikus zenéinek a szerzője) Magyarországra látogat. Úgy éreztem, hogy most vagy soha. Megkértem a feleségem, hogy keressen jegyfoglalási linket és küldje el nekem…

 

A Google a Viagogo-t hozza első helyen

A feleségem pedig küldte a linket, én meg nem gyanakodtam. Rákattintottam és mivel az oldal is normálisan nézett ki, ezért elkezdtem jegyet nézni:

Viagogo jegyfoglalás

Már itt gyanús volt picit a sürgetési technika, amit a képen is láthatsz. Sajnos gyanús, de nem különleges, hiszen ma már a webshopokban tényleg megszokott, hogy sürgetik a látogatók.

Ráklikkelek az engem érdeklő eseményre (Ennio Morricone -Papp László Budapest) és egy szerény 3-5 percig töltődő csík rángatja az idegeimet, miközben már érzem, hogy „mindjárt elfogy az összes jegy”.

 

viagogo jegyfoglalás átverés

Már érzem, hogy itt tömegverekedés lesz a jegyekért amásik 28 személlyel, aki később 107 személy lett valamilyen csodafolytán. Az idegek pattanásig feszültek.

Közben van időm elgondolkozni, hogy azért ilyen lassú a rendszer, mert sokan nézegetik az oldalt? Gyorsan nyomok egy oldal látogatottságot a programommal (szakmai ártalom) és látom, hogy elmúlt hónapban 8M felett volt a látogatószám.

Biztos nem szar a szerver. Arról lehet szó, hogy olcsó trükkökkel paráztatnak! Betöltődtünk és megkérdezik, hogy hány jegyet akarunk. Mondom kettőt. Erre a rendszer bekérdezi, hogy egymás mellett akarunk ülni?

 

Nem baszki. Az aréna két végébe kérjük a jegyet, mert most örihari van. Szerinted?

 

viagogo jegyfoglalás

 

Elérkezünk a jegyfoglaló képernyőhöz. Én már úgy szocializálódtam, hogyha bejelölöm a jegyek számát, akkor a végösszeget mutatja a rendszer. Mondom magamban, milyen baráti két főre a 21 625 forintos jegyár középső helyre. Leütöm!

Itt megint kezdődik az idegjáték. Ugyanis megjelenik az e-ticket étvágygerjesztőül, de közben várakoztatnak egy szerény 7-8 percet. Arra hivatkozik a rendszer, hogy nagyon sokan nézik, és csak azután „kapcsol a rendszer”, hogyha más már végzett a vásárlással.

Hát várakozom. Ezután jött a fekete leves, mert a jegyek darabonként értendőek. Tehát 2 x 21 625 forint = 43 250 forint. Hát ez azért már egy erősen elgondolkodtató összeg egy szerény költségvetésű pénzügyi tanácsadónak, miután pár napja szüntette be a kormány a lakástakarékot.

 

Elhatározom, hogy ez lesz az éves randi + születésnapok + karácsonyi ajándék. Elő a bankkártyával!

 

viagogo jegyfoglalás rendszer

Itt már megint egy új figyelmeztetés fogad: 5,5 percem van. Érdekesség, hogy a cikk miatt mégegyszer végigmentem a folyamaton és mindig 5,5 percet kaptam a magas kereslet miatt. Szóval a magas kereslet nem apad.

Amúgy tényleg komolyan gondolják. A vásárlás során végig ott ketyeg a visszaszámláló még akkor is, amikor a kártyád adatait írnád be. Simán letolnak a pályáról a magas kereslet miatt…

Aztán valami csoda történt…

Megadtam az adataim, beírtam az online fizetéshez a kártyám adatait és irány az összegző oldal:

viagogo magasabb ár

Hogy micsoda? Hogyan lett a 21 625 forintos jegyárból 59 834 forint? Itt kicsit elájultam, pedig számokkal dolgozom. Elfogadom, hogy ez a rendezvény olyan magas szintű, hogy a jegyár magasabb, mintha Justin Biebert hallgatnám a backstage-ből az őrjöngő kislányok mellett, de szólhattak volna a fejlövés előtt.

Az óra ketyeg. Már csak 2:21 percem maradt dönteni. Hívom az asszonyt, hogy most mi legyen. Mert ugye férfiember nem maradhat szégyenbe a felesége előtt, miután beharangozta az év kultúrális csúcspontját.

Megszólal az ördög a jobbomon: Vedd meg, megérdemlitek.

Megszólal a pénzügyi tanácsadó a bal oldalamon: Hülye vagy? Ennyit nektek nem ér!

Végül hallgattam a józan eszemre és nyomtam egy sztornót. Elmeséltem a sztorit az egyik legjobb barátomnak, aki egyből rávágta, hogy ugye nem a Viagogo? Mondom: de! Miért?

Usain Boltot megszégyenítő sebességgel húztam fel a Google-be utólagos ellenőrzésre! A keresőszó: Viagogo…

Első oldalon gyakorlatilag szembesülök a realitással:

NE

Átverés

Nehogy

Nyomozás

Botrány

Hangzatos felütések, amik segítenek utólagos megérteni a történteket. A probléma, hogy én megadtam itt a bankkártya adataimat! Nah azonnal hívom a bankot, bár felőlük akár ki is foszthattak volna, ugyanis előbb tudtam meg az automata rendszeren keresztül a teljes hitelkártya kínálatot, mintohgy élő emberrel beszéltem volna egy esetleges visszaélés tényéről…

És akik kitalálták illetve engedélyezték ezeket a szemét menüpontokat, azokat le kéne lőni. Mert mi történik (főleg, amikor idegállapotba kerülsz)?

Válasszon a 6 menüpont közül, majd válasszon az 5 menüpont közül, de előtte hallgassa végig a bank híreit és ajánlatait, majd válasszon megint valami menüpontot.

A 4 körös selejtező után és 15 perc elteltével eljutok végre élő emberhez, aki közli, hogy nem p az illetékes, de kapcsol… Ennyi erővel nem lehetne egy központi diszpécsert alkalmazni, aki körbekapcsol? Szóval nem a bankon múlott, hogy nem fosztottak ki…

Mit lehet tenni?

  1. Csökkented a vásárlási keretedet
  2. A lehető leghamarabb kérsz új kártyát (nekem 1 500 forintomba kerül. többre számítottam amúgy…)

 

Most meg gondolkozom, hogy vegyek-e jegyet a koncerten egy másik oldalon…

 


Szeretnél megtakarítani vagy hitelt felvenni?


Hasznos cikkek számodra:

 


Adj értéket az értékért cserébe, azaz ismerdd el a blog minőségét havi 1 dollár támogatással!


Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű. Szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul. Nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.Az esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk.
Ez a cikk 2018. október 30. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.